Onsdagen den 18 december 2019

Bästa läsare!

Äntligen närmar sig julfriden och umgänge med mina nära och kära. Känner i dag tacksamhet för mina föräldrars breda kunskaper och den uppfostran jag fick, som resulterade i en väluppfostrad person med skinn på näsan. Som vet, hur man uppför sig i slott och i koja.

Känner tacksamhet och stolthet över min mormor och farmor som tillhörde kvinnorna i första vågen i början på 1900-talet mot kvinnors rösträtt i Sverige. De bar på både matrecept och politiska reformer i sina fickor. Politik och retorik är ju i sig själva könsneutralt.

Ändå är det den vite mannen arbetaren, som dominerar och driver på "Vi" och "dom"-politiken och exkluderandet i vårt samhälle. Oroande. Rädslan i samhället ökar. I USA väljs det i natt, om US:s president ska ställas inför Riksrätt eller ej. Hur långt kan den exkluderande mannens maktmissbruk gå?

Organisationen Läkare utan gränser imponeras inte och blir inte bländade av pompösa GREAT -tävlingar. Den humanistiska medicinska organisattionen är livsviktig och bistår med sin kompetens, där nöden är som störst. Årets julgåva går - som tidigare är- till organisationen Läkare utan gränser.

Onsdagen den 11 september 2019

Här kommer jag rikta mig enbart till en liten handfull klick personer, som har bekräftats som plågoandar. Men först vill jag säga till er andra underbara personer som finns i min närhet i yrkeslivet och enskilt och som delar med sig av sin tid, omtanke och människokärlek säger jag; Tack för er kompetens! Tack för att ni finns ❤

Då en av mig i annat sammanhang anlitad företagare i sin "profession" som företagare -utan att jag varken blev tilltalad och/eller tillfrågad om tillåtelse- har på sin fritid privat lämnat ut/sålt mitt mobilnummer till det maktgrirga våldsamma lokala närområdets gubbträsk. Deras osunda sjuka behov av att äga och kontrollera oss människor och företeelser i området bekräftades igen.

Därför fortsätter jag givetvis värna om och freda mig själv och alla de mina från ert oprovocerade trakasserande. Ändrar mitt mobilnummer. Igen.

Mina fastigheters öden samt mina egna personliga livsöden ligger inte i era händer. Ni har inte rätten att självutnämnt "äga" det. Ni kan inte kommunicera och samarbeta i sak könsneutralt, utan har själva valt/väljer den destruktiva vägen med lägga ut aggressioner, rädsla, göra maktmissbruk, tysthetskultur och tävling att ha "rätt".  

Det är inte den vägen som leder till till exempel Nobels Fredspris, eller till lösningen till fossilfria samhällen. Den vägen existerar. Men inte i det fula auktoritära gubbträsket.