SÄKERHETSARBETE &
KVALITETSSÄKRAT ARRENDE STALL med UTHYRNING AV HÄSTBOXAR SAMT BETE PÅ CERTIFIERAD GÅRD.

StalIGNELL utvecklades från ett framgångsrikt utbildningsföretag i basal akutsjukvård med debriefing till ett företag som i dag dels erbjuder arrende av kvalitetssäkrat nischat inackorderingsstall samt dels erbjuder naturbetesmark och betesmark med service.

Företagets verksamhet har sin nisch och fokus utifrån dels respekten för människors lika värde - oberoende kön, ålder, religion och politisk åskådning- och dels respekten för naturen och djurens värde. Samt i kvalitetsarbete, klimatmedvetande och ett gott samarbete med myndigheter och organisationer.


BETEBY GÅRD EN CERTIFIERAD SÄKERHETSGÅRD

StalIGNELL drivs sedan 2008 som enskild firma av Marie-Louise Lignell, som i perioder bott på Beteby Gård sen början på 1960-talet och bor på samt driver gården själv sedan 2009.

Marie-Louise är 4:e generationens företagare. Marie-Louises farfarsfars fru Christina Lovisa Maria Lignell startade AB Billiga Tomter med sina fyra söner efter att hennes make och pojkarnas pappa juristen Johan Edvard Lignell avled 1911 i Stockholm.
Marie-Louises morfar arbetade som kapten i kavalleriet i början på 1900-talet. På ett naturligt sätt har de humanistiska traditionerna gått vidare och bidragit och bidrar till ett positivt och ett ödmjukt förhållningssätt i affärslivet i dag, vilket resulterat bland annat till Beteby Gård certifierats av LRF och Länsförsäkringar Säker Gård/Säker Hästverksamhet, samt gott samarbete med Länsstyrelsen.

TRYGGHET & SÄKERHET

Marie-Louise har Socialstyrelsens behörighet som sjukvårdspersonal, militär sjukvårdsutbildning med ledarskapsutbildningar och UGL samt avlagt Högskoleexamen Lärarhögskolan i Stockholm.
Ridledare -och tävlingsdomarutbildning steg 1 för islandshäst samt skolad upp till lätt A på stor häst.
Marie-Louise har utbildat och föreläst som lärare ute på olika företag och organisationer som Svenska Livräddningssällskapet, Praktikertjänst, Svenska Röda Korset, Ambulanssjukvården, Svenska Jägarförbundet, Civilförsvaret för att nämna några.
Att Marie-Louise tog Jägarexamen 1990 är av största vikt, för att bland annat även försöka förstå samt hålla oseriösa hobbyjägares maktmissbruk, egen- mäktiga och olagliga intrång, vuxenmobbning, missbruk av allemansrätten och annat elände borta(Referenser finns). 

Tillsammans med detta och Marie-Louises nätverk kombinerat med tidigare erfarenheter från dels tre egna kära hästar i familjen, dels av andras vackra stolta hästar i egen inackorderingsverksamhet i mer än tjugo år och dels olika erfarenheter av att ha upplåtit och arrenderat ut hela hästanläggningen som ett paket, får Du seriösa sympatiska hästägare en kompetent trygg bas som skyddar, att kunna utgå ifrån, få förutsättningar göra rätt och vara rädd om. Är du en ödmjuk lagspelare som kan bemöta allt detta? Känns det rätt för dig?

UTVECKLING & FÖRÄNDRING

På Beteby Gård är utvärdering, utveckling och förändringsarbete en ständigt naturligt pågående process för oss, vilket förväntas även av Dig som hyresgäst och djurägare. 

VÅR VETERAN
In memorial

var en kär collietik som blev färdig steg 1 i sin tjänsteträning efter sin godkända bedömning och test. En luttrad collie, en stabil 13-årig -nästan 14 år- veteran. Utbildad klövjehund och fungerade som "hundmentor" till vår adept. Saknaden efter henne är enorm.

 

VÅR ADEPT

är en älskad glad normal stabil collie som får sin uppfostran och samma tillitsträning och miljöträning som vår veteran samt omplaceringshund fick, utan andra okunniga hundägares/människors tyckanden och påståenden som till exempel använda våld, skrika och svära aggressivt åt hundar eller att hundar ska hälsa på varandra. Det ska dom inte. Hundar väljer och låter varandra leva i fred. De väljer inte våld och aggressivitet, som okunniga/osympatiska människor gör och vill.(Steen, Fredrik. Hundcoachen.2016. Andersson, Johan. Sveriges fetaste hundar.2017. Hallgren, Anders.Psykolog/Hundpsykolog etologi.2019).  Och så vill vi ha det hos oss på Beteby Gård, där våra hundar är tillitsfullt lösa.

VÅR OMPLACERINGSHUND
In memorial

var en kär härligt glad charmig collietik som blev 5 år och kom till oss efter en ej adekvat hundhållning. Tränades med tillitsövningar och i olika miljöer regelbundet som våra andra hundar. Till exempel bredvid Bromma flygplats, shopping-gallerior, folksamlingar i stan, olika slags trappor, tunnelbanan, skogen och tystnaden. Balansträningar med kroppsorientering. Tränades till packhund för att koppelfritt bistå på tur. 

Hen var känslig och scannade läste av Dig extremt snabbt. Som både hästar och hundar normalt alltid gör- om du människa är en rädd "trigger" som till exempel agressivt skriker och svär eller som är i sig själv i fred och sinnesro.   
Hästens luktsinne och hundens känsliga nosverktyg är en styrka och en tillgång för hästens och hundens överlevnad.

Det är med stor sorg i hjärtat det här skrivs, då hen inte längre lever. Hen var så älskad och ett levande bevis på, att hen tillitsfullt kommunicerade och samarbetade i flock med människan, när hen fick chansen. Vår omplaceringshund lämnar stolthet, kärlek och glädje efter sig till sina uppfödare på kennel Lavarose och till oss på Beteby Gård.MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA     TRYGGHET        SÄKERHET 


                                                                        


2021-11-08                                                                                               All rights reserved